Vertalingen

Vertaalde boeken 
Vertaalde prentenboeken
TV en Film

Dat is een eend 
Lang geleden, toen Tim nog klein was, noemde hij alle dieren ‘eend’. Paarden, schapen, kippen, het waren allemaal eenden voor Tim. Totdat oma hem een echte eend liet zien. Daarna noemde hij alle auto’s die hij tegenkwam ‘kiepauto’. Totdat zijn oma hem een echte kiepauto aanwees. Daarna zei Tim een hele tijd niets meer totdat…

auteur: David Lloyd 
illustraties: Charlotte Voake
uitgever: Ploegsma

 

 

Peter en de wolf
(een muzikaal sprookje van Serge Prokojev)
Peter mag van zijn grootvader niet door het hek naar buiten, de wei in, want daar is de grote boze wolf. Maar Peter is niet bang. Hij vangt de wolf met een touw en zo is iedereen tevreden. Peter, opa, de jagers, de kat en de vogel. Alleen met de eend loopt het niet zo goed af.


vrij verteld door Loriot 
illustraties: Jörg Müller 
uitgever: Ploegsma

  

Speurneus Teus

Uit de bibliotheek is een boek verdwenen! Wie vindt de dief? Teus Tapir natuurlijk, want door het lezen van al die verhalen over boeven is hij een echte speurneus geworden.

auteur: Jean-Baptiste Baronian 
illustraties: Laurence L. 
uitgever: Zirkoon
Omdat het Kerstmis was
Mira Muis zoekt met haar broertjes en zusjes in het bos naar spullen om de kerstboom te versieren. Ze vinden een pop, een lint, een appel en de halsband van een poes, maar als de kerstboom klaar is, ziet hij er niet erg feestelijk uit. Er ontbreekt nog iets…

auteur: Christine Leeson 
illustraties: Gaby Hansen 
uitgever: Zirkoon

 

 

Mira in de storm
Mira Muis en haar familie komen in vreselijk noodweer terecht. Waar moeten ze schuilen? Hun eigen huis is te ver weg. En het nestje van de dwergmuis is te klein, het konijnenhol is te vol en het holletje van de eekhoorn is niet veilig!

auteur: Christine Leeson 
illustraties: Gaby Hansen 
uitgever: Zirkoon


An Mei
(een adoptieverhaal) v Het verhaal van het Chinese meisje An Mei, verteld door haar adoptievader, Stephan Molnar-Fenton.

bewerking: Simone Kramer 
illustraties: Vivienne Flesher 
uitgever: Zirkoon

 

 
Bij het licht van de maan
Acht prachtig geïllustreerde verhalen over bijvoorbeeld Arthur en zijn varken Daan, De vos die zo van eieren hield, en Broeder Beer. Die nacht klom de beer weer naar boven om een zak met eten in de schuur van zijn broer te zetten. Maar toen het ochtend werd, zag hij nog steeds evenveel zakken in zijn eigen schuur staan. Dit was het raarste wat de beer ooit had meegemaakt. Was het soms tovenarij?


auteur: Sam McBratney 
illustraties: Kady MacDonald Denton 
uitgever: Zirkoon

 Noko en het nachtmonster
Takadu het aardvarken en Noko het stekelvarken wonen samen in een huisje aan de voet van de Mbombo-heuvels. Overdag hebben ze veel plezier, maar zodra het donker wordt, begint Takadu te bibberen. Hij is bang voor het NACHTMONSTER!

tekst en illustraties: Fiona Moodie 
uitgever: Zirkoon


  De notenkraker

Ik zie mensen dansen, ik hoor het ruisen van japonnen en het getrippel van voeten op de gladde vloer. Onderin de doos ligt nog iets, verpakt in vloeipapier. Ik haal het papier los en kijk in het geverfde, een beetje afgebladderde gezicht van een houten notenkraker. En ik herinner me het mooiste kerstfeest uit mijn kindertijd, toen er nog wonderen gebeurden.


auteur: Berlie Doherty 
illustraties: Ian Beck 
uitgever: Zirkoon

   

 Het slakkenhuis
Dit is het verhaal dat oma op een avond vertelt. Max en Hanna komen erin voor en de verdwenen baby; een tijgerachtige vogel, regendruppels zo groot als een waterballon en de geweldigste appel die je ooit hebt gezien. O ja… en het slakkenhuis.

auteur: Allan Ahlberg 
illustraties: Gillian Tyler 
uitgever: Zirkoon


 De schuchtere draak 
(een verhaal van Kenneth Graham, bewerkt door Inga Moore)
Op een dag sluit de Jongen vriendschap met een draak. De mensen in zijn dorp zijn bang voor de Draak en roepen de hulp in van drakendoder Sint Joris, die het dier moet verslaan in een strijd op leven en dood. Maar de Draak heeft helemaal geen zin in een gevecht. Hij maakt liever gedichten.

illustraties: Inga Moore 
uitgever: Zirkoon