Boeken


Tobias, wat doe je daar! 
 Zondag, maandag, dinsdag, woensdag… elke dag van de week bedenkt Tobias iets dat spannend is om te doen. Wat hij doet is niet alleen spannend – het loopt vaak ook niet erg goed af. Maar Tobias geeft de moed nooit op. 

Al van jongsaf aan wil Tobias weten hoe alles in elkaar zit of hoe iets werkt. Hij kijkt liever met zijn handen dan met zijn ogen. Zo roept hij b.v. per ongeluk de brandweer op, die met loeiende sirenes naar het kantoor van zijn vader komt rijden, en ook laat hij een olifant op de auto van de buurman vallen.
Dit boek beschrijft een week uit het leven van een jonge onderzoeker en elke dag is er dan ook wel iemand die roept: ‘Tobias, wat doe je daar!’

een prentenboek van Simone Kramer en Jenny Dalenoord 
uitgever: Ploegsma

Alleen in de bibliotheek 

Maria Maizena 
Wie wil er niet graag eens een nacht in een grote speelgoedzaak rondlopen en spelen met alles wat daar hangt, ligt of staat? Ga mee met Maria Maizena en ontmoet Super-Ted, Rory de aap en alle Barbies. 

Een poosje wonen op de speelgoedafdeling van een groot warenhuis, dat is iets om van te dromen.
Maria Maizena gaat de roltrap op en wordt door een toverfee zo klein gemaakt dat ze in een poppenbed past. Als ze wakker wordt, ziet ze haar nieuwe vriendje Pingu├»n, die haar voorstelt aan Knuts, de klusjeshond, aan mevrouw Olifant die dol is op mooie kleren en aan alle poppen en beesten die hier ook wonen. Elke nacht gaan ze op alle verdiepingen van het warenhuis op avontuur. Maar de man met de zaklantaarn – die moeten ze vooral niet tegenkomen!

een prentenboek van Simone Kramer en Loedwin Schouten 
uitgever: Zirkoon 

Alleen in de bibliotheek 

Waar is Torre? 
Torre is weg. Waar zou hij zijn? Je hoort hem niet en je ziet hem niet, maar als je met je vinger het spoor volgt, ontdek je wat hij allemaal beleeft. 

Dit boek is door Mieke Vermeulen bedacht en ontworpen voor blinde en slechtziende kinderen. De tekeningen liggen ‘bovenop’ de bladzijden en je kunt ze met je vinger voelen. Alle kinderen vinden ‘Waar is Torre’ trouwens leuk, want hij beleeft van alles.
Torre komt in een doolhof met heel veel gangen terecht en ontmoet daar een konijn. Hij valt in een vijver, speelt in een zandbak en komt uiteindelijk via een tuinslang in een holletje in de muur.
Waar Torre gebleven is, weet je dan wel, maar wie hij is – dat ziet niemand.

verhaal en ontwerp: Mieke Vermeulen 
tekstbewerking: Simone Kramer 
uitgever: Ploegsma

Alleen in de bibliotheek