Boeken

Van Parcifal tot Beowulf

Uit het oude Europa komen prachtige verhalen waarin veel strijd wordt geleverd, waarin mooie jonkvrouwen worden begeerd en dappere ridders draken verslaan. Zij worden bezongen in opera’s, vereeuwigd in olieverf en strekken romanschrijvers tot inspiratie.
Maar hoe luidde precies het verhaal van Siegfried? Hoe verging het de geliefden Tristan en Isolde en wie waren ook weer de ridders van de Ronde Tafel?

Dit boek vertelt niet alleen over Siegfried van Xanten, over Parcifal, een van de Ridders van de Ronde Tafel, en over Tristan en Isolde, maar ook over de Vier Heemskinderen met hun geweldige paard: het Ros Beyaart, de ijzersterke smid Wieland, de dappere Beowulf die niet alleen een draak maar ook diens afzichtelijke moeder verslaat en de romantische geschiedenis van Floris en Blanchefleur.

Illustraties: Els van Egeraat 
vanaf 10 jaar
uitgever: Ploegsma
 

Van Reynaart de vos tot Sint Brandaan

Een nieuwe verzameling oude Europese verhalen. Ze gaan over koning Karel de Grote die midden in de nacht uit stelen gaat; over de bloeddorstige streken van Reynaart de vos; over koning Karels neef: de dappere Roelant die een noodlottige poging doet om zijn oom te helpen bij de verovering van Spanje. Maar ook over figuren waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. Bijvoorbeeld Bisclavret de weerwolf, het Essenmeisje, ridder Dietrich van Bern en Sint Brandaan, abt van een klooster in Ierland. De laatste moet voor straf een zeereis maken waarbij hij de meest fantastische dingen ziet en beleeft. Els van Egeraat maakte bij dit alles weer de meest schitterende illustraties!

vanaf 10 jaar
uitgever: Ploegsma