Vertalingen

Vertaalde boeken

Vertaalde prentenboeken
TV en Film

Wat een bof dat we Paul kregen

Pauls vader en moeder worden wel eens wanhopig. Als hij bijvoorbeeld zijn zusje achterlaat in een park. Of als hij weer eens van school wegloopt. Of als hij voor de deur staat met twee politieagenten. Maar wat hij ook doet – ze zeggen altijd: ‘Wat een bof dat we Paul kregen!’ Want ze hebben hem, toen hij klein was, uit een tehuis gehaald. Soms vraagt Paul zich wel eens af wie zijn echte vader en moeder zijn…

v.a. 6 jaar
auteur: Kirsten Boie
illustraties: Jenny Dalenoord
uitgever: PloegsmaEn toen kwam Jacob 
Nelleke is verliefd. Op een jongen uit haar klas. Maar hij schijnt dat helemaal niet te merken. En er is nog iets: sinds er thuis een nieuwe baby is geboren, zijn er tussen haar vader en moeder nogal wat problemen. Dat komt dus door Jacob. Maar toch zou Nelleke haar broertje voor geen goud willen missen.


v.a. 9 jaar
auteur: Kirsten Boie
uitgever: PloegsmaHet verkeerde been
Henry heeft een paar problemen. Zijn vader heeft het huis verlaten voor een nieuwe vriendin, zijn moeder heeft geen tijd voor hem, hij heeft bijna nooit geld en op school wordt hij uitgelachen. Als hij op een dag een plastic been van een etalagepop vindt, krijgt hij opeens veel aandacht. Maar waarom zijn het zulke duistere figuren die het voorzien hebben op Henry en zijn been?

v.a. 9 jaar
auteur: Ann Pilling
illustraties: Ruud Bruijn
uitgever: PloegsmaFrankie
Frankie heet eigenlijk Frank. Maar zijn grotere broer noemt hem altijd alleen maar ‘Hee daar.’ En met zo’n broer moet hij op een kamer slapen. Daarom heeft Frankie een krantenwijk, want met het verdiende geld wil hij een eigen kamer maken. Maar tijdens het kranten bezorgen komt Frankie rare dingen op het spoor.

v.a. 9 jaar
auteur: Ann Pilling
illustraties: Magda van Tilburg
uitgever: PloegsmaDe nieuwe kinderbijbel
Verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.
‘In het begin maakte God de hemel en de aarde. Maar de aarde was woest en leeg en het was overal pikdonker. Toen zei God: ‘Er moet licht komen!’ En er was licht.


auteur: Ann Pilling
illustraties: Kady MacDonald Denton
uitgever: PloegsmaVallen voor een vos
(ook uitgekomen onder de titel: Verstrikt)

De zusjes Sara en Carolien – allebei vegetariĆ«r – zijn ontzettend kwaad omdat de jachtopziener vallen zet om vossen te vangen. Ze willen het liefst alle dieren redden van een ontijdige dood en gaan op een nacht stiekem het bos in om de vallen onklaar te maken. De volgende dag is het hele dorp in rep en roer.

v.a. 8 jaar
auteur: Rosalind Kerven
illustraties: Alex de Wolf
uitgever: PloegsmaSprookjes
Verhalen en feiten in woord en beeld
 
Meer dan 50 sprookjes uit de hele wereld. B.v. het verhaal van Krekel en de Waarzegger, uit Trinidad; De Tweelingbroers, uit Congo, en het Jamaicaanse verhaal Grote Kraai. Ook veel achtergrondinformatie over allerlei landen en culturen.
naverteld door Neil Philip
 

illustraties: Nilesh Mistry
uitgever: GottmerDe grote verhalenparade
(vertaald door Simone Kramer en Els van Delden)
50 bekende en onbekende verhalen, al dan niet voor het slapengaan.
Felix was prins van het kasteel, prins van de bergen en prins van het bos. Hij had wel duizend kostbare dingen, waar niemand anders aan mocht komen. Elke dag liep hij alleen door het bos en het enige waarmee hij kon spelen, was zijn eigen schaduw.

samenstelling: Wendy Cooling
illustraties: Penny Dann
uitgever: Zirkoon